Covid-19 voorzorgsmaatregelen - update 28 juli 2020

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


Naar aanleiding van de nieuwe richtlijnen die de regering heeft opgelegd in verband met het coronavirus,

moeten er ook voor uitvaartplechtigheden maatregelen worden genomen.


- Uitvaartplechtigheden kunnen doorgaan met een maximum van 100 personen met respect voor de nodige afstand. Dit houdt in dat het aantal toegelaten personen afhankelijk is van de grootte van de ruimte; met een maximum van 100 personen.


- Koffietafels zijn toegelaten voor maximum 10 personen. Kinderen jonger dan 12 jaar worden niet meegeteld.


- De overledene een laatste groet brengen is toegelaten. Om alles veilig te laten verlopen kan groeten enkel na telefonische afspraak en met een maximum van 5 personen. 


- Het dragen van een mondmasker is verplicht in onze gebouwen, inclusief aula, in de kerk en in het crematorium.Kan ik naar de uitvaart?


Het is belangrijk dat iedereen de richtlijnen van de overheid goed opvolgt, hoe graag je ook naar de afscheidsviering wil gaan.

Twijfel je of het wel verstandig is om te gaan? We zetten de richtlijnen die iedereen moet volgen om te voorkomen dat we elkaar besmetten nog eventjes op een rij:

 • Heb je geen klachten? Vermijd dan grote groepen.
 • Heb je (milde) verkoudheidsklachten in de vorm van niezen, keelpijn loopneus, licht hoesten, of een verhoging tot 38 graden:
  blijf dan thuis en beperk sociale contacten.

De regels zijn eenvoudig. De gevolgen zijn dat helemaal niet. Het zal je maar gebeuren dat je niet aanwezig kunt zijn bij het afscheid

van een naaste.Tips tijdens de afscheidsviering


Woorden schieten soms te kort. Een knuffel, schouderklopje, handen schudden… het helpt ons om elkaar te steunen, te troosten.

In deze tijden van corona zijn deze aanrakingen af te raden. Toch wil je graag uitdrukking geven aan je gevoel. Wat kan je doen?

Vier tips:

  1. Zeg het. Spreek je condoleance en je troostende woorden uit. Wanneer je dit te moeilijk vindt, zeg dit ook: ik word hier stil van, ik vind niet de juiste woorden…
  2. Maak écht oogcontact. Je zult ervaren dat dit heel persoonlijk is.
  3. Vouw je handen voor je hart. Dit gebaar heet ‘Namasté’ en drukt respect uit. Maak er eventueel een lichte buiging bij of een hoofdknikje.
  4. Maak een kaartje met een mooi gedicht, een quote, een sprekende foto…Maatregelen in onze kantoren en ons funerarium; zo beschermen we elkaar

 • de begroeting van de overledene in het funerarium met beperkte aanwezigen
 • uitvaarten kunnen steeds online geregeld worden
 • het dragen van een mondmasker is verplicht
 • handgel beschikbaar aan de ingang van het rouwcentrum
 • u kan uw medeleven betuigen door online te condoleren via onze website
 • al onze kantoren en funerarium worden regelmatig ontsmet
 • wij blijven steeds bereikbaar: t. 02 325 10 96 of gsm 0494 188 571Wij willen jullie bedanken voor het begrip in deze uitzonderlijke omstandigheden.